Редактор: e-mail: Снимка ПетелПоколения спартаклии, близки и приятели изпратиха Васил Ненов в последния

...
Редактор: e-mail: Снимка ПетелПоколения спартаклии, близки и приятели изпратиха Васил Ненов в последния
Коментари Харесай

Спартаклии, близки и приятели изпратиха Васил Ненов в последния му път

Редактор: 

e-mail: 

Снимка " Петел "

Поколения спартаклии, близки и другари изпратиха Васил Ненов в последния му път. Бившият футболист и треньор на Спартак умря на 82 години и през днешния ден бе заровен в Старите варненски гробища.

Последно довиждане с Васил Ненов си взе неговият някогашен съотборник Иван Филипов. Освен на терена, двамата са водил варненският клуб и като треньорски тандем. Пред ковчега с тялото на Васил Ненов се поклониха още двама спартаклии - Иван Петров и Пламен Михов, както и неговите близки, другари и сътрудници.





От името на ЗС на БФС Варна венец сервира основният секретар Пламен Хаджийски.

Опелото отслужи Отец Дончо, който приключи с думите: " Васил Ненов остави дълбока след в Спартак. Той ни възпламени по Спартак, той ни направи спартаклии. "

Малко по-късно божият служител се срещна с Иван Филипов, Иван Петров и Пламен Михов, и им сподели: " Добре че дойдохте да го изпратите вие, с цел да има някой от Спартак. Познавах бате Васко още от малък, когато играех в школата на Спартак, а той беше треньор. По-късно стигнах до дублиращия отбор, където треньор ми беше Никола Попов, Бог да го елементарни. "



Васил Ненов остави ярка диря в Спартак, и като футболист, и като треньор. Той бе част от един от най-хубавите му тимове, който през 1961 година игра край за Купата на България и за първи път в клубната история взе участие в европейските клубни шампионати.



На 15 февруари 1981 година като старши треньор, Васил Ненов изведе Спартак до популярната победа над хегемона у нас ЦСКА. Тогава спартаклии отстраниха " алените " на 1/8-финал в шампионата за Купата с 2:1 пред претъпкани трибуни на стадион " Спартак ". Според вестниците това е един от трите най-посетени мача на този стадион, а според мнозина - най-посетеният. По-важното е обаче, че този триумф ще се помни от спартаклии, до момента в който има такива на тази земя.

Бог да елементарни Васил Ненов! 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР